Д-р Красимир Джинсов в интервю за телевизия Bulgaria ON AIR

„Националната кардиологична болница е институция на вече почти 70 години, създала много кадри в здравеопазването у нас, които в момента заемат водещи позиции в клиники и отделения в цялата страна. НКБ е болница, поставила основите на съвременната диагностика и лечение на сърдечно-съдовите заболявания у нас“, заяви в интервю за телевизия Bulgaria ON AIR д-р Д-р Красимир Джинсов, изпълнителен директор на Националната кардиологична болница.
Основните проблеми пред болницата не са уникални за НКБ, а са характерни за много лечебни заведения у нас и в Европа, обясни д-р Джинсов, визирайки кадровия дефицит на професионалисти по здравни грижи:
„Надявам се като общество да преоткрием професията „медицинска сестра“, тъй като това е една престижна и морално удовлетворяваща професия, която става все по-атрактивна, а заплащането по-добро“.
Заплащането е важен фактор, но условията и средата на работа са също толкова значими. В НКБ е създадена «Програма за следдипломно обучение на медицински сестри” и се работи в тясно сътрудничество с Факултетите по обществено здраве, коментира д-р Джинсов.
„Работим оптимално с наличния ресурс чрез добра организация и дейността върви, но търсим дългосрочно решение“, поясни той.
Линк към цялото интервю с д-р Красимир Джинсов тук