Дарение от Хиполенд за Клиниката по детска кардиология

МБАЛ Национална кардиологична болница получи официално дарение за диагностика на сърдечноболни деца от веригата хипермаркети за детски и бебешки стоки ХИПОЛЕНД

darenie-hipolend3В новооткрития Диагностично-консултативен блок за сърдечноболни деца в МБАЛ Национална кардиологична болница Националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки ХИПОЛЕНД, съвместно с Българския Червен кръст дари на Клиниката по детска кардиология специализирана медицинска апартура.

С нея ще се правят високотехнологични изследвания на деца в Детското кардиологично интензивно отделение, Отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации и Катетеризационната лаборатория.
дарение от хиполенд

Трансезофагеалният трансдюсър за ехокардиографски апарат е на стойност 31 464 лв. и ще послужи за прецизна пред и следоперативна диагностика на сърдечноболни деца.

Освен медицинската апаратура Хиполенд АД дари и играчки за залата за почивка и игра на малките пациенти на клиниката.

Дарението бе връчено на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Марио Станкев и началника на Клиниката по детска кардиология доц. д-р Анна Кънева от изпълнителния директор на Хиполенд АД г-н Мариан Колев и председателя на Български Червен кръст г-н Христо Григоров.

darenie-hipolendНастоящото дарение на медицинска апаратура за нуждите на Клиниката по детска кардиология е част от благотворителната програма на ХИПОЛЕНД по повод десетата годишнина на компанията на българския пазар.

Клиниката по детска кардиология и Отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации са единствените структури в страната, в които се осъществява цялостна диагностика, оперативно и интервенционално лечение на деца с вродени и придобити сърдечни заболявания.