Нов безболезнен метод за лечение на варикозни вени

В отделението по Съдова хирургия към НКБ за първи път в България беше приложен най-новият (МОСА) метод за лечение на варикозни вени – венозна механо-химична аблация. Неговото голямо предимство е, че съдовият хирург работи без прилагане на тумесцентна анестезия (местна анестезия по хода на вената), т.е. избягват се обичайните множество убождания. Това прави процедурата минимално инвазивна, бърза и лесно технологично приложима. Тя изисква само входна точка в кожата с размер на игла.

Дискомфортът на пациента и болката са сведени до минимум, хората, подложени на тази „операция“ се връщат към обичайния си начин на живот и нормална активност в изключително кратки срокове, възстановяването е много бързо.

У нас единственият сертифициран лекар за прилагане на иновативния метод за лечение на варикозни вени е д-р Наделин Николов, съдов хирург, началник на операционния блок към Клиниката по съдова хирургия в болницата.

Сертификатът е от Американската компания, производител на катетъра Clarivein. Д-р Наделин Николов извършва пълния обем артериални и венозни реконструкции, с които разполага съвременната съдова хирургия. С подчертан интерес е към ендоваскуларното лечение на артериалните и венозни заболявания във всички съдови басейни. Прилага най-новите и модерни миниинвазивни техники за лечение на венозна патология.

 

Целият материал прочете в Животът днес