Inner Wheel Sofia Club насочи своята подкрепа към Националната Кардиологична Болница

С грижа и любов за бъдещето, като част от своята ежегодна коледна дарителска инициатива през 2019 година Inner Wheel Sofia Club насочи своята подкрепа към Националната Кардиологична Болница и в частност към отделението по Педиатрия.

Основната дейност на Отделението по педиатрия е диагностично – лечебна. В него се хоспитализират деца от 0-18 години преди всичко с остри и хронични, обострени заболявания на дихателната система, включително новородени и недоносени деца, деца с бронхо-пулмоналната дисплазия (БПД) и др. В приемния кабинет на отделението се преглеждат спешни пациенти с дихателни проблеми, насочени от личните лекари, специалисти от ДКЦ, СМП и други здравни заведения, както от столицата, така и от цялата страна.

Ето защо, за нас от Inner Wheel Sofia Club, именно тази инициатива беше толкова емоционална и важна. С нашата дарителска кампания ние подпомогнахме не само финансово ремонтните дейности в отделението, но и оставихме част от сърцата си там. За повече детски усмивки и весел смях, за повече радост в една не толкова радостна ситуация. За малките-големи хора и за нашето бъдеще, а именно за нашите и вашите деца.

С паричното дарение от страна на клуба бяха закупени и монтирани декоративни щори във всички стаи и кабинети на отделението.

Тази наша инициатива е част от тазгодишното ни голямо коледно събитие под надслов „Деца помагат на деца“. „Радваме се, че тази година решихме да направим промяна и се фокусирахме върху болничния сектор. При настоящата здравна обстановка, а и не само, вярвам, че това е било правилно решение и сме помогнали да се осигури един по-удобен и спокоен престой на малките пациенти по време на лечение.“ споделя Президентката на Клуба Калина Вапцарова. „Ще имаме още много възможности да си партнираме и да помагаме на Националната Кардиологична Болница. Тя е ключова и уникална структура не само за Столицата, но и в рамките на страната, в ролята си на единствената болница осигуряваща детска кардиология, детска кардиохирургия и физикална кардиорехабилитация за най-малките и най-ценните – нашите деца!“