Новото поколение стент графт за лечение на Абдоминална Аортна Аневризма-ААА

На 23.03.2017 в МБАЛ Национална кардиологична болница ще бъде представено ново поколение стент графт на американската компания  Endologyx – AFX2 за лечение на Абдоминална Аортна Аневризма-ААА.

Презентацията ще се проведе в малката учебна зала на МБАЛ „НКБ“ – 13:30 ч. Лектор ще бъде Д-р Тсалис. Ще присъства и г-н Теодоре Анастолиу, който се занимава с Clarivein.

Неотдавна в отделението по Съдова Хирургия към Национална кардиологична болница за първи път в България беше приложен най-новият МОСА метод за лечение на варикозни вени.

Голямото предимство на методиката е липсата на тумесцентна анестезия, т.е. избягват се множеството убождания. Всичко това прави метода минимално инвазивен, бързо и лесно технологично изпълним. Изисква само входна точка с размер на игла в кожата. Редуцират се дискомфортът и болката за пациента, който се връща към обичайния си начин на живот в изключително кратки срокове и много бързо възстановява обичайната си активност.

Д-р Николов е единственият сертифициран лекар в България от Американската компания производител на Clarivein, който може да прилага този иновативен метод.

На срещата официално ще бъде даден плакет на д-р Николов за Първата Clarivein процедура направена в България.