д-р Ралф Лангхоф в НКБ

д-р Ралф Лангхоф
д-р Ралф Лангхоф

За пореден път български пациенти ще могат да се докоснат до опита на немския ангиолог д-р Ралф Лангхоф – главен лекар в отделението по ангиология в болница Sankt Gertrauden в Берлин, който е член на УС на Европейската фондация за съдова медицина.

Д-р Лангхоф е известен със своите постижения в областта на ендоваскуларните съдови процедури и има солиден опит от извършени над 15 хиляди високоспециализирани интервенции. Той участва в международни конференции с излъчване на случаи на живо от неговата болницата и е ръководител на Центъра за съдова медицина в Берлин.

Немският лекар е поканен пореден път в България заради продължаващото му съвместно сътрудничество с Национална кардиологична болница.

В рамките на един следобяд (05.04.2017 г.) д-р Лангхоф заедно с колегите си от Съдова хирургия, Образна диагностика и Инвазивна кардиология ще извършат комплексни минималноинвазивни процедури на четирима пациента с почти пълно запушване на артериите на долните крайници, главно диабетно болни, и с риск от развитие на тежки гангрени с последващи във времето ампутации.

Пациентите ще бъдат третирани с последно поколение медицински изделия, разработка на водеща немска компания.