Възстановяване на детския кът в двора на НКБ

д-р Димитров активно помага в разчистването На 10 април, някои от лекарите и сестрите в НКБ хвърлиха белите престилки, за да се включат в разчистването на двора пред отделението по детска кардиология.

Целта на инициативата е малките пациенти на кардиологичното отделение да имат подходяща екологична среда при възстановяването им след сърдечна операция и по време на престоя им в болницата.

децата също помагат в разчистването н адвора на НКБСледваща стъпка ще бъде архитектурно проектиране на площадката, което ще се осъществи с дарителски средства. Асоциация „Детско сърце“и Националната кардиологична болница се надяват и на помощта на община „Илинден” за цялостното възстановяване на детския кът в 50-годишния парк на болницата. Очаква се в началото на лятото дейностите да приключат и децата да имат обновено място за игри извън болничните стаи.

10 април 2016, нкб

В инициативата, която се осъществява от асоциация „Детско сърце”, се включиха и Лесотехническият институт, столични архитекти, „Лендскейп дизайн студио”, студенти, доброволци, както и членове на колектива на Националната кардиологична болница.