Проф. д-р Чавдар Шалганов

Проф. д-р Чавдар Шалганов е завършил медицина в Медицински Университет – София. Има специалности по вътрешни болести и кардиология, експертен сертификат по инвазивна електрофизиология и сертификат по инвазивна кардиология, с над 25-годишен опит в инвазивната електрофизиология и катетърните аблации.

Обучението му по инвазивна електрофизиология и кардиостимулация е провеждано в Университетската болница в Маастрихт, Нидерландия, под ръководството на Joep L.R. Smeets и проф. Hein J.J. Wellens, в Унгарския кардиологичен институт Gottsegen Gyorgy, Будапеща, Унгария, под ръководството на Tamas Szili-Torok, и в НКБ, София, под ръководството на проф. Тихомир Даскалов. Обучаван е по инвазивна кардиология в Университетската болница Timone и в Сърдечно-съдовия център Valmante, Марсилия, Франция, под ръководството на Franc Mourrot и Pierre Lambicci.

Автор и съавтор на над 100 научни публикации, повечето в международни научни издания (Pubmed, Scopus, Orcid), както и на над 10 глави в наръчници, ръководства и книги (Researchgate). Член на European Heart Rhythm Association и European Society of Cardiology, с няколко мандата в управителните съвети на Дружеството на кардиолозите в България и Асоциацията по електрофизиология и кардиостимулация в България.

 

Записване на дата и час за консултация при проф. Шалганов може да се направи на регистратурата на медицинския център на тел. 02/9211-160, 161 или 174, в делничен ден от 8:00 до 17:00 часа, или на интернет адрес https://myhealth.bg по всяко време.

← към Клиника по кардиология