Ден на отворените врати: 7 ноември – Mеждународен ден на медицинската физика

Международната организация по медицинска физика обяви 7 ноември – рожденият ден на Мария Склодовска-Кюри, за Международен ден на медицинската физика.

Ще го честваме за пети път тази година, с основна тема “Медицинската физика: Осигуряваща цялостен подход към радиационната защита за жените пациентки и жените персонал в радиационната медицина”.

Българското дружество по биомедицинска физика и инженерство (БДБФИ) ще отбележи Международния ден на медицинската физика със серия от събития в цялата страна, насочени да повишат информираността на обществото за професията медицински физик и за ролята на медицинските физици.

Цел е да се привлече и вниманието на институциите, от които зависи решаването на някои съществуващи проблеми.

На 7 ноември се организира ден на отворените врати под мотото “Ела и разбери какво работи медицинският физик” в МБАЛ НКБ  от 9 до 11 часа в малката учебна зала. Към 10:45 ще бъде направено 15 минутно посещение на отделението по образна диагностика, за да се запознаете с апаратурата за изследване на пациентите.

Повече информация в следния ФАЙЛ.

Програмата за честването на Международния ден на медицинската физика може да се намери в интернет страницата на БДБФИ: http://bsbpe.org/events.